Omgeving

Nistelrode

Nistelrode is een klein, gemoedelijk Brabants dorp in de gemeente Bernheze waar de meeste voorzieningen te vinden zijn, zoals supermarkt, bakker, slager, dokter, tandarts enz. Er is ook een hele grote dames- en herenmodezaak gevestigd. Voor nog meer keuze kunt u naar het nabijgelegen Uden of Oss. In Uden staat ook het Bernhoven ziekenhuis. De omgeving van de camping leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Vooral natuurgebied de Maashorst is erg in trek.

De Maashorst

Het terrein van Heliantus ligt aan de rand van natuurgebied de Maashorst, met 3500 ha het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Door de Maashorst lopen veel fiets- en wandelpaden. Meer informatie over dit natuurgebied kunt u vinden op Natuur rond Uden, klik dan op deze link naar Bezoek de Maashorst.

Onder de titel “Te gast bij de Maashorstboeren” ontvangen veel agrarische ondernemers in de Maashorst u graag op hun bedrijf en geven u daar een rondleiding. Er is een gevarieerd aanbod van bedrijven en u kunt koeien melken, eieren rapen, asperges steken, aardbeien plukken, een hertenhouderij bezoeken of kijken hoe de varkens een modderbad nemen.

Ook kunt u op verschillende bedrijven verse en streekeigen producten kopen. Vanaf de site van de Maashorstboeren kunt u ook fiets- en wandelroutes downloaden. Wilt u meer weten, klik dan op Maashorstboeren.

Natuurcentrum Maashorst

Niet ver van Heliantus ligt natuurcentrum Maashorst, gevestigd in een historische boerderij in het buurtschap Slabroek. Het natuurcentrum organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten voor jong en oud. Er is een speciale kabouterwandeling voor de allerkleinsten. In de boerderij is een tentoonstelling te zien over de Maashorst. Wilt u meer weten over het natuurcentrum, klik dan op de link naar Natuurcentrum de Maashorst.

Verder in de Maashorst

De Bedafse Bergen, een natuurgebied met stuifduinen, zandvlakten, hei en eikenhoutwallen. En ook is er een speelboerderij, klimpark, restaurants en nog veel meer.

Klik maar eens op deze link voor meer informatie over de Bedafse Bergen